Festival 2024 Strøm

Om Følg meg Forbilde Feed Fellesskap i enhet Strøm = Kraft

Årets tema: STRØM

Når en strøm i vannet blir sterk, kan det vare vanskelig å komme ut av den. Den drar deg inn og sliter på deg. Dette kan sammenlignes med samfunnet vi lever i. Forventningen om å passe inn gjør at vi fort ender opp med å følge strømmen. Gud kaller oss til å leve for han, det innebærer av og til å våge å gå i mot strømmen

Gud kaller oss til å leve for han, det innebærer av og til å våge å gå i mot strømmen.

Jesus kaller oss til å følge han, velge han som Herre i livet. Dette er noe vi må gjøre hver dag. Det handler om å ha en nær relasjon til Jesus i hverdagen. For å gå i mot strømmen trenger vi å ha øynene festet på Jesus. Å gå imot strømmen kan være tøft, da må vi vite hvor vi skal. Jesus kaller oss til å følge Han. Å følge Jesus handler om å våge å gå på det Gud kaller oss til.

Vi kalles til å våkne opp fra søvnen vår og gå frimodig selvom alle andre går i søvne.

Er du villig til å gå foran å vise vei?

Paulus nevner flere ganger i sine brev: «Bli som meg», «ha meg som forbilde»

Dette sa han ikke fordi han var så perfekt, men han siktet til sin etterfølgelse av Jesus. Blant dagens ungdom er det skummelt å gå i mot strømmen. Man er redd for å feile, det er skummelt å ta upopulære valg. Men Gud kaller oss til å gå imot strømmen, tørre å være annerledes.

Gud kaller oss til rett og sann etterfølgelse av Jesus, er du villig til å være tøff nok til å være førstemann som går mot strømmen? Er du villig til å være et forbilde for dine venner i din etterfølgelse av Jesus?

Timoteus brev 4.12 – vær et forbilde i ord, gjerning,kjærlighet, tro og renhet

Hva har du i feeden din? Hva består livet ditt av? Hva er det du forer livet ditt med?

Du blir det du spiser! Kristenlivet er ikke ment å være bygd på regler om hva man har lov til og ikke. Gud ønsker å ta oss fra alt vi «må» gjøre for Gud, til alt vi «VIL» gjøre fordi vi har erfart hans kjærlighet og frihet. Når vi går i mot strømmen, trenger vi å legge av ting som vi har fylt livet med som ikke drar oss nærmere Han. Vi trenger å rydde i feeden vår og fylle oss med det som er av Han.

Ordspråkene 2.3-5 – ikke stole på egen tanke, men sette vår lit til han.

Han har gitt oss en ny identitet, vi elsker fordi han har elsket oss først.

Strøm er også et bilde på enheten vi har i det kristne felleskapet. Er man mange nok kan lage strøm i vannet, da blir det lett å svømme med strømmen, det gir deg en enorm drahjelp. Vi er kalt til å stå sammen i enhet. Det er nøkkelen til at mennesker skal se Jesus, når vi elsker hverandre.

Johannes 17.20 – Jesus ber for oss som tror.

Man lengter etter tilhørighet og felleskap – vi trenger hverandre.

Strøm er også et bilde på kraft. Gud skal gi oss kraft til å leve et liv i mot strømmen, der vi danner egen strøm som skaper felleskap. Der vil vi få kraft til å følge Jesus, være et forbilde, rydde i feeden og leve i enhet slik at andre skal se Jesus gjennom livene vi lever.

«Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.»

‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭1‬:‭8‬

Velkommen til en helg hvor Gud gir deg kraft til å leve mot strømmen

Awin Khalili Holm profilbilde

Tale

Awin Khalili Holm taler på fredag kveld

Awin er ungdomsleder i Hånes frikirke, hun er gift og har to barn. Hun elsker å henge med ungdom, spille brettspill og henge på McDonalds. Hun lengter etter ungdomsvekkelse i Norge og se ungdom få sterke møter med Jesus.

Profilbilde av Leah Korsgården

Tale

Leah Korsgården taler på lørdag morgen

Leah er ei skarp jente med hjerte for Jesus. Hun er tydelig og klar og alltid klar for noe gøy. Leah er også med i lederskapet av Together.

Eivind Galdal

tale

Eivind Galdal Taler på lørdag kveld

Eivind jobber med studenter i Salt Bergen, han har en egen evne til å snakke til ungdom, han brenner for at mennesker skal finne frihet og frimodighet i Jesus.

Profilbilde Ann Helen Sperrud

tale

Ann Helen Sperrud Taler på søndag felles-gudstjeneste

Ann-Helen er nestleder i Ungdom i Oppdrag. Hun er kjapp i replikken, en dyktig forkynner og hun er opprinnelig fra Østfold. Hun har rekord i å spise middag på fortest mulig tid. Hun er gift, har tre barn og går i Hamar frikirke.

Lovsang Hamar

Artister

Lovsang Hamar Leder lovsang gjennom helgen

Lovsang Hamar er Togethers eget lovsangsnettverk. De skal lede lovsang under hele helgen. Vi gleder oss. 

Program 2024

Fredag

18.00 Registrering & kafé
19.45 Pre-show
20.00 Åpningsmøte
22.00 Kveldsmat
23.00 Silent Disco

Lørdag

09.00 Frokost
09.45 Pre-show
10.00 Morgenmøte
11.30 Kafe
12.00 Seminarer
13.00 Lunsj
14.30 Aktiviteter
17.00 Middag
18.45 Pre-show
19.00 Kveldsmøte
22.00 Kveldsmat
23.00 Lovsangsfest
01.00 Overraskelse

Søndag

10.00 Frokost
11.45 Pre-show
12.00 Felles gudstjeneste